Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Hertigen

För närvarande är verksamheten med boende, bröllop, fest och konferens inte i drift. Vår kärnverksamhet med skola- och fritids, har vuxit under de senaste åren så att fullt fokus ligger på detta.

1842 blev Daniel I. Lundberg ensam ägare till Hertings Gård och den stannade i familjens ägo fram till 1971.Den nuvarande herrgården byggdes 1842 på gammal grund från tidigt 1700 - tal. Den har bevarat sitt utseende fram till idag, även om vissa om- och tillbyggnader har gjorts.Man lägger märke till entrén upp till andra våningen, mässingskronan i taket, den förgyllda spegeln samt det blyinfattade riksvapnet, allt från en svunnen tid.

På 1800-talet var det många aktiviteter på Hertings Gård. Hit kom utländska gäster som besökte släktingar på gården, här var många festligheter och laxfiske i en fantastisk miljö.

År 1971 sålde Daniel Lundberg Hertings Gård och 1972 invigdes Restaurant Hertigen.
Denna herrgårdsrestaurant har blivit unik i Falkenberg med sin fantastiska miljö, sitt välrenommerade kök samt fascinerande byggnad. Hertigen satsar på en sober, elegant och kunglig miljö, ungefär som det såg ut på 1850-talet. Idag hyr Vesterhavsskolan vår unika byggnad under terminstid. På sommaren är det restaurang. // Bengt Walter 

Ni kan vigas i vår fantastiska trädgård, med porlande vatten som bakgrund. Vi dukar upp till en bröllopsmiddag på vår inglasade altan med plats för 170 sittande gäster.

Vi arrangerar allt ifrån den lilla enkla bröllopsmiddagen till den mest exklusiva.

Boende

Hertigen sommarhotell i lantlig herrgårdsmiljö - mitt i stan, på en ö

Läs mer

Lokaler

Vi kan erbjuda lokaler för konferenser, föreningar, event och fester.

Läs mer

Bröllop

Bröllop i herrgårdsmiljö, perfekt för sällskap mellan 60-120 personer.

Läs mer

Nöjda gäster
Booking